ETT MER HÅLLBART SORTIMENT: WOOLY, MARGRETHE & LILLEHAMMER

Italien har en lång historia av att väva och ta fram alldeles fantastiska tyger för såväl beklädnad som konfektionsindustrin. Sedan många år finns en väldigt väl etablerad process i området kring Prato som tar en viktig plats i kretsloppet där uttjänta textilier sorteras och blir till nya tyger.


Där finns ett företag som samlar in kläder och annan textil för återvinning. De sorterar och sänder vidare hela kläder till second-hand projekt men också till hjälporganisationer. Det som inte kan återanvändas sorteras upp per material. Exempelvis allt ull-material återvinns genom en process där man först färgsorterar och därefter processas till ullfibrer som man spinner nytt garn utav.

Tack vare att alla insamlade textilier färgsorteras så används inga kemikalier eller vatten för att ta fram olika färger och nyanser till ullgarnet. Vilket också är viktigt för miljön.

Vårt tyg Wooly består till 70 % av återvunnen ull som kommer från denna process. Ett alldeles enastående tyg som lämpar sig väldigt väl i offentlig miljö med en varm men samtidigt skandinavisk känsla. Vi har en enormt bred färgpalett med mer än 50 fantastiska kulörer och många finns även i två olika bredder. Kollektionen är också certifierad enligt GRS.

Vår kollektion Margrethe består också till 70 % av återvunnen ull som kommer från denna process och lämpar sig också i offentlig miljö. Kollektionen kommer i 28 kulörer.

Lillehammer är vårt senaste tillskott och ytterligare en systerkollektion till ovanstående. Finns i 39 olika kulörer som inspirerats av vacker natur med gröna dalar och höga berg. Lillehammer består av 70 % ull, färgas även den utan vatten och framställs ur samma process.


Vill du läsa mer om tyget eller se alla färger i kollektionen kan du gör det här: 

Vill du läsa mer om Nevotex satsnings för ett mer hållbart sortiment? Då kan du göra det här: