ETT MER HÅLLBART SORTIMENT: EVOLUTION, SURF & WAVE

För att minska vår påverkan av jordens resurser så mycket som möjligt är det viktigt att vi tar tillvara alla restprodukter som blir i en textilproduktion.

Våra nya möbeltyger Evolution, Surf and Wave är framställda av återvunna textilier till 100 %. Rester från produktionen i väveriet mals ner och konverteras till nytt granulat som det spinns nytt garn utav, det kallas för olefin. Det betyder att restprodukterna i produktionen går tillbaka in i kretsloppet. Garnet infärgas dessutom utan någon åtgång av vatten vilket också är bra.

EVOLUTION

Evolution är ett nytt möbeltyg med fantastiskt fin struktur som påminner om känslan av linne. Den lämpar sig väldigt väl till offentlig miljö men passar också fint i ett modernt inrett vardagsrum. Vi har tagit fram en bred och väldigt fin färgpalett och erbjuder tyget i hela 30 olika färger.

SURF & WAVE

Tygerna Surf och Wave är dessutom inom kategorin utomhustyger vilket betyder att de kan användas lika bra inomhus som utomhus. De har båda en väldigt hög ljushärdighet med värdet 7 på en åttagradig skala. Du kan utan problem ställa en soffa med detta tyg i ett inglasat uterum i västerläge! Kollektionen består av två olika typer där en slätvävd variant tillsammans med en mer boucle-likande erbjuds i 14 olika färger.