KONSTLÄDER PRODUKTION

SKÄRGÅRDSTUNNAN

ELEGANTA SKYDD FÖR NATURNÄRA BAD

Skärgårdstunnans vedeldade badtunnor förenar en klassisk badupplevelse med modern komfort och skandinaviska designelement. Produkterna säljs i 13 länder och tillverkas av noggrant utvalda, slitstarka material som är lätta att underhålla. Nevotex står bakom det isolerande locket, som har såväl praktiska som estetiska funktioner.
– Locket är en viktig komponent och något som många kunder väljer att köpa till.
Dels skyddar det vattnet och badtunnan mot skräp och smuts, dels bidrar det till att
vattnet värms upp snabbare och håller sig varmt längre, säger Eric Söder, projektledare på Skärgårdstunnan.

 

PREMIUMKÄNSLA I VARJE DETALJ

Eftersom badtunnorna står ute året runt utsätts de för många påfrestningar. Därför måste alla komponenter, inte minst locket, ha en bra motståndskraft mot värme, kyla, solljus och fukt. Eftersom Skärgårdstunnan vill erbjuda en helhetsupplevelse med premiumkänsla är det extra viktigt att alla detaljer håller hög kvalitet och har rätt formspråk.

SKÖTER HELA TILLVERKNINGSPROCESSEN

Locket är klätt med ett konstläder som valts ut speciellt för Skärgårdstunnan.
Nevotex ansvarar för hela tillverkningsprocessen, inklusive materialinköp, tillskärning, sömnad och montering.
De höga kvalitetskraven på slutprodukten gör att det finns flera produktionstekniska utmaningar.
– Materialet är svårt att sy i och det behövs inte bara kraftfulla symaskiner utan också personal med specialkompetens på området, säger Markus Malmén, säljare på Nevotex.

 

LEVERERAR HÖG KVALITET I RÄTT TID

Ett drygt decennium efter starten säljs Skärgårdstunnans produkter i 13 länder inom Europa och försäljningskurvan har pekat stadigt uppåt under flera år. Under 2020 ökade antalet sålda produkter markant, vilket har ändrat förutsättningarna även för Nevotex.
– Vi har ett bra och starkt samarbete sedan länge och Nevotex har verkligen gjort sitt yttersta för att anpassa produktionen och möta våra behov. Vi kan alltid lita på att de levererar hög kvalitet i rätt tid, samtidigt som det finns en kunskap och en flexibilitet som hjälper oss att ta vara på den positiva trenden och utveckla vårt erbjudande, säger Eric Söder.

 

KUND: Skärgårdstunnan
MATERIAL: Kundunikt konstläder
"Nevotex har verkligen gjort sitt yttersta för att anpassa produktionen och möta våra behov."

ERIC SÖDER

Projektledare - Skärdgårdstunnan