DESIGNADE TEXTILIER

UNIKT SAMARBETE AVSPEGLAS I NYTT PRODUKTOMRÅDE

Vi har haft förmånen att starta ett unikt projekt där Lisa Larsons konstnärliga uttryck möter kvalitetstyger. Med stor respekt för Lisa Larsons unika design, lanserar vi en helt unik kollektion med metervara till såväl möbler och gardiner, samt kuddfodral med de tre motiven: Leo, Zebra och Mikey.

FRÅN KONST PÅ KERAMIK TILL KONST PÅ KUDDAR OCH METERVARA

KÄNDA ALSTER LEVER VIDARE TRYCKTA PÅ TYG

Efter över 60 år som erkänd keramiker är Lisa Larsons fantastiska djurfigurer välkända långt utanför Sveriges gränser. Med stor respekt för hennes unika design och med stolthet över att få föra ett arv vidare ser vi med spänning fram emot mottagandet av denna lansering och vårt nya produktområde.

Lisa Larson har naturligvis varit starkt involverad i projektet och valt tygerna med stor omsorg. Tillsammans med Lisa Larsson har Nevotex valt dessa figurer helt enkelt eftersom de ligger många av oss varmt om hjärtat.

Det är en helt unik kollektion med metervara till såväl möbler och gardiner, samt kuddfodral med de tre motiven: lejonet Leo, zebran Zebra och katten Mikey som initialt lanseras.

LISA LARSONS KÄNDA VERK TRYCKS PÅ TYG I METERVARA, SAMT FINNS KUDDFODRAL SIGNERADE LISA LARSON

KOLLEKTIONER MED DESIGNADE TRYCKTA TYGER

Kuddarna är tillverkade av ett tyget Moa (Ökotex-certifierad) som vävs i Italien. Trycket är gjort i Sverige av det svenska tryckeriet Stallaholm. Kuddfodralen sys av vår egna sömnadsproduktion i Nässjö. Metervaran är tryckt på tyget Caleido, bestående av linne och bomull. Textilien vävs på samma väveri som kuddfordralen, trycks av Stallaholm och är även det Ökotex-certifierat. Metervaran finns valbar i hela 16 olika mönsterbilder.

Lejonkudden och Zebrakudden finns i storlek 40 x 40 cm och 50 x 50 cm med vit eller beige botten. Katten Mikey finns i samma färgställningar i storlek 60 x 40 cm.

Lisa Larsons kända verk trycks på tyg

Med stolhet att få föra ett arv vidare lanserar vi en kollektion kuddfodral och även metervara med Lisa Larsons folkkära motiv. Precis som Lisas respekt för möjligheterna med fina material, har vi valt textilier av mycket hög kvalitet. På öko-tex-certifierade tyger med tryck och sömnadsproduktion i Sverige, hittar lejonet Leo, zebran Zebra och katten Mikey nya sammanhang.

Jag har alltid fascinerats av tyger. Det är som att välja en glasyr, när jag ser ett vackert tyg tänker jag att det kan passa här och där och i det här projektet är det särskilt kvaliteten på tygerna som varit inspirerande.

Lisa Larson

Keramiker