DET HÄR ÄR NEVOTEX

Nevotex är Norra Europas ledande leverantör av textiler, läder, tekniska material och verktyg för inredning och möbeltillverkning. Vi hjälper möbeltapetserare, möbelproducenter, arkitekter och designers att förverkliga sina idéer - med erfarenhet, expertkunskap och en stark passion för form, kulör och textur. Vårt sortiment rymmer tusentals tyger, material och tillbehör. I vår produktion i estniska Narva skräddarsyr vi allt från kompletta lösningar till specifika detaljer för internationell tillverkningsindustri.

EN KREATIV PARTNER – FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG PRODUKT

Våra experter och projektteam hjälper dig med allt från materialval, utformning och tillskärning, hela vägen till färdig produkt. Vi tar ansvar för kvaliteten genom hela projektet och har gjort oss kända för hög leveranssäkerhet, korta ledtider och tydlig kommunikation.


Sedan 1886

Nevotex grundades 1886 av engelsmannen Henry I C Lovegrove, under namnet Nässjö Vaddfabrik. Albert Fritz tog över 12 år senare och företaget ägs fortfarande av hans familj. Tillsammans lade Henry och Albert grunden för den kunskap och kvalitet som än idag löper som en röd tråd genom våra material och produkter. Namnet Nevotex tillkom 1968 och idag är Nevotex en internationell koncern med försäljnings- och distributionsverksamhet samt egen produktion.

VÄRDEGRUND

Professionalitet, innovation och engagemang. Det är värderingar som präglar vår verksamhet och vår företagskultur. Nevotex strävar alltid efter att ge bästa möjliga service, hålla våra överenskommelser och möta våra kunders förväntningar.
 

Det gör vi bland annat genom att

> Söka effektiva lösningar med rätt kvalitet
> Sträva efter maximal affärsnytta och ta ansvar för goda relationer med kunder, leverantörer och samarbetspartners
> Arbeta för miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet
> Vara nyfikna, kreativa och ständigt se förbättringsmöjligheter
> Ta initiativ till nya vägar och lösningar som skapar nytta för kunder, leverantörer och samarbetspartners.

VERKSAMHETEN

I Nässjö på det småländska höglandet hittar du själva hjärtat i Nevotex verksamhet. Här finns vårt huvudkontor och vårt centrala lager med tusentals olika tyger, läder, vävar, verktyg och tillbehör. Härifrån skickar vi dagligen leveranser till möbeltillverkare, designers och andra kunder över hela världen. I Nässjö finns även vårt största showroom, där våra kollektioner och produkter kan upplevas på nära håll.

Nevotex som arbetsgivare

En del saker blir vackrare med tiden – i en verksamhet med gedigen historia och framtidsambitioner.
 
Oavsett var inom Nevotex så möts man av trevliga kollegor och en drivande arbetsgivare som strävar efter att ligga i framkant, tillsammans med ägare som bryr sig om sina medarbetare. Varje medarbetare och dess kompetens är en viktig del av Nevotex och teamkänslan är stark. Alla är med och bidrar till Nevotex affärsframgång och drivs av att ständigt utvecklas och följa med i det som händer i vår omvärld – allt för att vi ska fortsätta den innovativa och professionella resan och utveckla vår passion för materialens färg, form och textur.

 

En del av Nevotex

Att vara en del av Nevotex innebär att vara en del av affären och en del i en spännande utveckling, oavsett var i organisation man arbetar. Nevotex satsar på olika typer av företagsgemensamma aktiviteter, så som utbildningar och informationsmöten – allt för att skapa tillhörighet och en stabil gemensam plattform. Kunden och marknaden är ständigt närvarande och är utgångspunkten i allt vi gör. Nevotex har villkor som bidrar till att vara en attraktiv arbetsgivare i en bransch som aldrig står still.
KONTAKT

Vill du veta mer om Nevotex?

Hör av dig, så berättar vi mer om vårt erbjudande och hur vi kan hjälpa dig.