ETT MER HÅLLBART SORTIMENT: PURIA

PURIA – Biobaserat konstläder.

Efter många års utveckling kan vi nu presentera ett unikt material bestående av mer än 50 % biobaserade råvaror, vårt nya konstläder Puria. Materialet är framställt av rester eller avfall från livsmedelsproduktion, vilket gör att det inte stör näringskedjan. Materialet är dessutom 100 % veganskt och baksidan är framställd av GOTS-certifierad bomull.

Puria har en slitstark men ändå mjuk och följsam yta som gör den lämplig i många miljöer såsom sjukvård och omsorg, sport utrustning, hemmiljö och inte minst inom marin sektorn. Den är testad och godkänd att användas för barnmöbler och leksaker och uppfyller Oeko-tex 100 klass 1. Puria har en fint präglad yta och finns lagerlagt i 21 olika kulörer.

Produkten är naturligtvis ftalat-fri och har genomgått flera tester och klarar högt ställda krav. Den har hög brandklass och uppfyller EN 1021 1 & 2 samt en hög ljusäkthet (6) som gör den lämplig i marin miljö som beklädnad exempelvis ombord en båt. Puria säljs per meter och har en bredd på 140 cm, tjocklek på 1,1 mm ± 0,2 och en vikt på 650 gr/m².